Pierwsi goście festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week
zasiądą przy stolikach już w ten piątek (21 października) o godz. 12.30.
W 30 restauracjach w całym regionie czekać na nich będzie starannie
przygotowane, trzydaniowe doświadczenie restauracyjne w festiwalowej
cenie 39 zł, które wcześniej zarezerwowali na restaurantweek.pl.
W
Festiwalu wezmą udział najlepsze i najbardziej uwielbiane przez Gości
Restauracje w Silesii, czyli: Beksien, BrickKrakowska18 Cafe Restaurant
& Wine Bar, Dworek New Restaurant, moodro Restaurant, Restauracja
Granat, Okonomiyaki YO, SzAMMa, Restauracja C'est si bon, Spacerowa 21,
Sushi Do Katowice, Gospoda Pod Wiązem, Sztolnia. Chleb, Mięso, Wino,
Spencer Pub, Restauracja Riba Riba, Ristorante Osteria le Botti,
Restauracja UMAMI, Szyb Maciej Restauracja, Bistro i Turystyka,
Restauracja Stare i Nowe, Restauracja Warszawska, WunderBAR, Królestwo,
Restauracja Hotel Styl 70, Restauracja Śląska, Restauracja Villa
Gardena, Kaya Sushi, Magiel Kulinarny, Le Papillon Noir, Numer 1 Kuchnia
Autorska, MOMO Restaurant & Cocktail bar, Punkt "G"astronomiczny.
Katowice
reprezentuje aż 12 restauracji: WunderBAR, Królestwo, Le Papillon Noir,
Restauracja Granat, Restauracja Stare i Nowe, Spencer Pub, Okonomiyaki
YO, Restauracja Śląska, Sushi Do Katowice, Sztolnia. Chleb, Mięso, Wino,
moodro Restaurant, Restauracja C'est si bon.
W
ramach festiwalowe menu będzie można w nich zjeść m.in. ramen, paellę,
golonkę z pieca piwem podlaną, sandacza w panierce z pistacji,
tagiatelle z wędzonym sumem, sushi, kurczaka w sosie teriayki,
borowikowe cappuccino, roladę ślonską, karminadle na panczkraucie,
kurczaka w panko, kaszotto z grzybami i soczystą gruszką czy mus z
czarnej czekolady z ormiańską brandy i pistacjową chałwą.
Rezerwacji
na trzydaniowe menu w festiwalowej cenie 39 zł można dokonywać przez
cały czas trwania festiwalu Restaurant Week. Jesienna edycja odbywa się w
dniach 21-30 października.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz